Establiments comercials amb un certificat d’empreses familiarment responsables

L’altre dia vaig anar a comprar a un supermercat de la cadena “Consum” i per deformació professional, em vaig fixar de seguida en un logotip nou que tenien a les portes de l’establiment. Era un adhesiu que posava que aquell supermercat tenia un certificat “efr” de conciliació i d’igualtat.

conciliació vida familiar consum 1

En un dels meus anteriors articles d’aquest mateix blog, ja vaig parlar de la importància que té per a millorar la nostra societat, el fet de comprar amb criteris de consum responsable, el que vol dir pensar en els valors socials que hi ha al darrera dels productes que comprem, pel que fa al respecte del medi ambient, dels drets socials, dels drets de les persones treballadores…

Doncs bé, un exemple de logotip social és el  certificat EFR (empresa familiarment responsable). Aquest certificat ha estat impulsat per la “Fundación Másfamília” que és una organització privada, independent, sense ànim de lucre i de caràcter benèfic i que compta amb el suport del  Ministeri de Sanitat i Política Social.

El certificat “efr”, per a la protecció i suport de la família té un reconeixement com Good Practice per l’Organització de Nacions Unides.

És un moviment internacional que forma part de la “Responsbilitat Social Empresarial” i s’ocupa d’avançar i donar respostes en matèria de responsabilitat i respecte a la conciliació de la vida familiar i laboral, al suport en la igualtat d’oportunitats i a la inclusió dels més desfavorits, prenent com a base la legislació vigent i vinculant i la negociació col·lectiva, de manera que les empreses “efr” realitzen una autoregulació voluntària en la matèria.

Actualment, la Fundació Másfamilia és la propietària de l’esquema privat de certificació “efr”, així com del model de gestió ad hoc i llicenciatària de la marca del mateix nom.

Hi ha unes entitats independents que certifiquen el compliment d’aquests criteris per part de les empreses. Les entitats certificadors les trobareu al següent enllaç extern.

Les empreses que compleixen aquests criteris i que poden identificar-se amb el corresponent certificat a les portes dels seus establiments, les trobareu al següent enllaç extern.

Si voleu veure quin és el procés que cal seguir per obtenir aquesta certificació, podeu consultar el següent enllaç extern al portal d’AENOR, que és una de les entitats privades i independents de certificació.logo_efr_empresa

Espero realment que els treballadors i treballadores de l’empresa “Consum” vegin que el fet que la seva empresa s’hagi adherit voluntàriament a aquesta certificació, millori les seves condicions de treball, facilitant una cosa tan important  com és la possibilitat de conciliar la nostra vida laboral amb la família i el temps lliure. Si això és així realment, jo he trobat un motiu més per comprar en empreses que aposten per la millora dels drets de les persones treballadores.

Article publicat al blog : https://personesconsumidores.wordpress.com/

 Autor:  Francesc Xavier Sánchez Moragas.

 Llicenciat en dret – Especialista en dret del consum.

Adreça electrònica:  fxsanchez@icamat.org

Es recorda que l’autor d’aquest article no inserirà cap tipus de publicitat  en aquest blog. Ara bé,  WordPress, com a titular del domini,  pot fer-ho i en aquest cas la publicitat apareixerà  en l’espai inferior de l’article.

En cap cas l’autor manté cap relació amb les empreses que s’anunciïn, no en controla els continguts i per tant no n’assumeix cap responsabilitat ni comparteix necessàriament els valors publicitaris que utilitzin aquestes empreses.

 

Anuncis

About Francesc Xavier Sánchez Moragas

Llicenciat en dret. Assessor i formador. Especialista en temes de disciplina del mercat i drets de les persones consumidores.

Posted on 10 Juny 2014, in DRETS PERSONES CONSUMIDORES and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 comentari.

%d bloggers like this: